30. ve 35. Hafta Arası

31 Hafta

Bebek 41 cm ve 1.600 gr dır. Bu haftaya kadar hızlı büyüyen bebeğin büyümesi biraz yavaşlar. Annenin beslenmesine çok dikkat etmesi gerekir. Bu haftalarda bebeğin büyümesi annenin diafragmasına baskı yaparak anneyi rahatsız edebilir. Annenin midesi yukarı doğru itildiği için reflü yakınmaları başlar. Bebeğin kemikleri güçlenmeye devam eder. Bu haftadaki bir bebeğin dışarıdan duyduğu müziğin ritmine göre hareket edebildiği gözlenmiştir.

32 Hafta

Boyu 42 cm ,kilosu 1.700 gr.'dır. Bebeğin hareketleri daha net bir şekilde hissedilir. Bebeğin tüm duyuları artık çalışmaktadır. Bebekler bu haftada rüya da görebilmektedirler. Bu haftadan itibaren gebelik kontrollerinin 2 haftada bir yapılması gerekmektedir.

33 Hafta 

Boyu 43 cm, kilosu 1.900 gr. civarındadır. Annede bu haftalarda hızlı kilo alma, ellerde ve ayaklarda şişlikler başlar. Bebeğin beyin gelişimi hızlanır. Bu haftada önemli bir gelişme; ilk gebeliği olan anne adaylarının bebekleri doğum pozisyonunu alır.

34 Hafta 

Boy 45 cm, kilo 2.100 gr.'dır. . Bu haftadaki bir bebeğe, dışarıdan bir ışık kaynağı ile ışık tutulduğunda buna tepki verebilir. Bu haftada annenin kanındaki bebeğini koruyacak olan antikorlar bebeğe geçiş yaparlar .Bebek doğum pozisyonunu aldığı için annenin kasıklarına baskı yaparak dolgunluk hissi ve sık idrara çıkma gibi yakınmalar verebilir.

35 Hafta 

Bebek 46 cm ve 2.380 gr.'dır. Artık bebeğiniz doğum için hazırdır. Annenin de doğum için gerekli hazırlıklarını tamamlaması gerekir. Bu haftada bebek 2 kiloyu geçmiştir. Artık doğsa da prematüre sınırını aştığı için dış ortamda rahat yaşayabilecek olgunluğa ulaşmıştır.

Gebelik Takibi Ankara Myom Tedavisi Ankara Doğum Sancısı