Anne Karnındaki Bebek Ne Zaman Uyur?

Anne karnında bebek gününün büyük bir kısmını uyuyarak geçirir. Özellikle gebeliğin 7. ayından sonra bebek, 24 saatin %80 - %90’ını uyuyarak geçirir. Araştırmalar anne karnındaki bebeklerin uyuduklarında rüya bile gördüklerini göstermiştir. Bebeklerde yetişkinler gibi uyku sırasında görülen hızlı göz hareketlerinin yani REM (Rapidly Eye Movement) denilen rüya görülen uyku döneminin olduğu gelişmiş ultrason cihazları ile izlenmiştir. NON-REM denilen uykunun diğer dönemi daha sakin bir dönemdir.Bu dönemde rüya görülmez. Bebeğin uykusunun bu evresinde fetus beyni gelişme ve bilgilerin işlenmesini sağlar.

Bebeklerin anne karnında uyuması NST (Non stres test) sırasında da tespit edilmektedir. Bebek uyku sırasında non reaktif bir patern sergilemektedir.

Anne karnındaki fetusta yetişkinlerdeki gibi gündüz gece kavramı yoktur. Anne karnındaki fetus gündüz ve gece birkaç saat aralıklarla uyku periodları yaşar. Bazen anneler geceleri çok hareket eden bebeklerin doğduktan sonra da geceleri uyuyamayacağından endişe ederler. Oysa bebekler doğduktan sonra zaman içinde uyku düzenini öğrenecek ve gece gündüzü ayırtedebilecektir.

Anne karnında bebekler uyurken hareketleri azalır bu nedenle bebek hareket sayımını uyanık olduğu zamanlarda uygulamak daha doğru sonuç verecektir.

Gebelik Takibi Ankara Myom Tedavisi Ankara Doğum Sancısı