Gebelikte Denize Girmek ve Yüzmek

Gebelikte denize girmek zararlı değildir, havuza girmektense denize girmeyi tercih etmek gerekir. Yine de denize girilecek olan plajın temiz olmasına dikkat edilmelidir. Gebeler için yüzme en faydalı sporlardan birisidir. Eğer doktorunuz bir sakınca görmediyse haftada 3 - 4 gün 15 - 20 dakika yüzülebilir.

Gebelikte Yüzmenin Faydaları

  • Bel ve sırt ağrılarını önler
  • Gebelikte fazla kilo artışını önler
  • Halsizlik ve yorgunluk şikayetlerini azaltır
  • Gebenin kaslarını güçlendirerek normal doğumu kolaylaştırır
  • Doğumdan sonra formunuza daha kolay dönmenizi sağlar
  • Psikolojik rahatlama sağlar ve stresi önler.

Gebelikte Güneşlenmek ve Bronzlaşmak

Gebelerin denize güneşin en etkili olduğu öğlen saatlerinde girmemeleri gereklidir. Bu saatlerde güneş ışınları çok etkili olduğu için annede sıvı kaybına yol açabilir, tansiyon düşmesi ve güneş çarpması gibi durumlar gelişebilir. Bu nedenle gebelere güneşin çok etkili olduğu saatlerde denize girmemeleri önerilir. Ayrıca güneşlenmek ve bronzlaşmak amacıyla güneşte fazla kalmak sakıncalıdır.

Güneş yüzde ve vücutta lekelere neden olacağı için zararlı güneş ışınlarından korunmak için mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Denize girmek için sabah saatlerini ve akşam üzeri güneşin azaldığı saatleri tercih etmek daha uygun olacaktır.

Bir diğer önemli hatırlatma gebeler denizden çıktıktan sonra ıslak mayo ile kesinlikle beklememeli hemen üstlerini değiştirmelidirler. Aksi halde üşütmeye bağlı kasık ağrıları ve idrar yolu enfeksiyonları oluşabilmektedir.Bir de sentetik mayo ve ıslak beklemek vagina florasını bozarak vaginal mantar enfeksiyonlarına neden olmaktadır.

Gebelik Takibi Ankara Myom Tedavisi Ankara Doğum Sancısı