25. ve 30. Hafta Arası

26 Hafta

Bebeğin boyu 35 cm. kilo 760 gr. olmuştur. Bu haftada bebekte tat duygusu gelişir. Cilt ve cilt altı dokuları olgunlaşır. Annede yorgunluk ve halsizlik artmaya başlar. Bacak ve bel ağrıları olabilir. Bebeğin akciğerlerinde surfaktan oluşumu başlar. Yine bebek bu haftada göz açma kapama yapabilir. Dışarıdan karnınıza dokununca bunu algılayabilir.

27 Hafta 

Bebek 36 cm ve 870 gr. dır. Beyin gelişimi hızlanır. İşitme duygusu gelişerek seslere tepki vermeye başlar. Hatta bebek anne ve babasının sesini tanıyabilir. Annenin bel ağrısı ve bacak ağrısı gibi yakınmaları artabilir.

28 Hafta 

Bebek 37 cm ve 1000 gr. olmuştur. Bebeğin kafasındaki saçları uzamaya devam eder , vücudundaki cilt altı yağ dokusu çoğalır. Annesinin sesini de artık rahatlıkla tanıyabilmektedir. Annenin karnı büyüdüğü için kaburga kemiklerine bası yaparak rahatsızlık verebilir.

29 Hafta 

Boyu 38 cm, kilosu 1150gr’a ulaşmıştır. Bebeğin yağ dokuları artmaya devam eder. Beyin gelişimi devam eder. Anne rahat bir hafta geçirir.

30 Hafta

Bu haftada bebek 40cm ve 1500 gr. civarındadır. Artık gebeliğin 4'de 3'ü geride kalmıştır. Annede Braxton-Hicks denilen kasılmalar ortaya çıkar. Bu kasılmalar annenin rahminin doğum için hazırlık yapmasıdır. Bu hafta bebekte en önemli gelişme ise göz kapaklarını açıp kapatabilmesidir. Yine bebeğin ayak tırnaklarının oluşumu da bu haftada tamamlanır.

Gebelik Takibi Ankara Myom Tedavisi Ankara Doğum Sancısı