5. ve 10. Hafta Arası

6. Hafta

Yaklaşık olarak 8 mm olmuştur. Bir nohut tanesi kadar diye düşünebiliriz.Annenin bulantıları artabilir, beslenmede problemler yaşansa da bebek annenin besin depolarından beslendiği için gelişiminde bir problem yaşanmaz. Bu haftada bebeğin kalp atışlarını doppler USG ile duymak mümkündür. Vaginal ultrason ile kalp atışlarını karından bakılan ultrasona göre bir hafta daha erken duyabiliriz.

7. Hafta 

Boyu 1.3 cm civarındadır. Büyüklüğü ise bir fasulye tanesi olarak örneklenebilir. Kollar ve bacaklar belirginleşmeye başlar. Kalp, akciğer, beyin, omurilik , göz gibi organlar gelişmeye devam eder.Kalp atışları 120-180 arasında, ortalama 150/dk.dır. Neredeyse bizim nabzımızın 2 katı kadardır. Bu haftada annede bulantı ve kusmalar artabilir. Gebe kalmadan önce bir kadının rahmi yaklaşık 50 gr civarındadır. Gebeliğin sonunda 1000 gr'a ulaşır.Yani neredeyse 50 kat büyümüştür.Doğumdan 40 gün sonra da eski haline döner.

8 Hafta 

Boyu 1.6 cm' dir. Yaklaşık ağırlık 1 gr. olmuştur. Yüz hatları oluşumunu sürdürür, Kollar ve bacaklar kıvrılabilir. Annenin hafif kasık ağrıları ve krampları başlar. Annenin vaginal salgısında bir artış görülebilir.

9 Hafta

Boyu 2.3 cm, ağırlığı 2 gr. olmuştur. Duyu organları oluşur. Eller ve dirsekler belirginleşir. Böbrekler ve barsaklar oluşur, artık idrarını yapabilmektedir. Bebeğin hareketleri artmaya başlar; kıvrılır, döner. Bu arada annede bazı duygusal değişimler yaşanabilir.

10 Hafta 

Boyu 3 cm. kilosu 4 gr. dır. Bu haftadaki büyüklüğünü çilek kadar diye düşünebiliriz. Kalp gelişimini tamamlar.Üreme organları gelişir. Dizler ve ayaklar belirginleşir. Gebeliğin 4 te biri geride kalmıştır. Embrio artık Fetus olarak adlandırılır.Göz rengi bu haftada belli olur.

Gebelik Takibi Ankara Myom Tedavisi Ankara Doğum Sancısı